Online Masterclass Storytelling

In deze online masterclass laten we zien wat een verhaal een goed verhaal maakt. En waarom een journalistieke benadering van storytelling onmisbaar is in je marketing-aanpak. Aan de hand van voorbeelden en opdrachten zorgen we dat je nieuwe verhalen bedenkt en er mee aan de slag gaat.

Je volgt deze online masterclass live achter je eigen computer. Twee trainers van The Story Network begeleiden de sessies en zorgen voor interactie met en tussen de deelnemers. Er is genoeg tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen.

Journalistiek

Een vooraanstaande journalist uit ons netwerk deelt ervaringen en inspirerende eigen voorbeelden van verhalen die in de media verschenen. Je leert welke elementen belangrijk zijn voor een goed verhaal en hoe je complexe materie begrijpelijk maakt voor je publiek.

Marketing

We laten vele verschillende vertelvormen zien die gebruikt worden voor marketing. Daarnaast leggen we uit hoe je een goede contentstrategie maakt. En hoe je resultaat behaalt. Er komen tal van voorbeelden en cases aan bod. Hieruit verzamel je in de sessie de best-practices die je zelf kunt toepassen.

Zelf doen

Je gaat ook zelf verhaalideeën bedenken en uitwerken. Natuurlijk begeleiden we je daar online bij. Met behulp van oefeningen, brainstormtechnieken en gerichte vragen spreken we jouw creativiteit aan.

Is storytelling iets voor jou?

Deze vragen komen aan bod tijdens de masterclass:

Wat maakt een verhaal een goed verhaal?

Waarom is storytelling belangrijk?

Wanneer werkt storytelling?

Welke verhaalvormen kun je gebruiken?

Hoe pak je het aan?

Aanmelden

Voor wie?

Iedereen kan meedoen. Onze masterclasses worden het vaakst bezocht door marcom-professionals of bedrijfseigenaren die verhalen voor zich willen laten werken. Met het doel meer bekendheid te krijgen, nieuwe contacten op te doen of meer verkoop te realiseren.

Om de online masterclass behapbaar te houden bestaat deze uit twee sessies op twee achtereenvolgende dagen. Daarnaast plannen we een losse één-op-één sessie met je om feedback te geven op de verhalen die je hebt bedacht.

Gefaciliteerd door een ervaren journalist

We laten je kennis maken met alle facetten van storytelling. Wat is een goed verhaal? Welke elementen zijn belangrijk? Maar ook: welke vertelvormen kun je het beste gebruiken? Aan de hand van eigen journalistieke voorbeelden delen we lessen en tips waarmee jij zelf verhalen gaat bedenken.

Gefaciliteerd door een marketing-professional

In de tweede sessie leggen we uit hoe je storytelling inzet voor jouw marketing. Hoe bereik je jouw publiek het beste en bereik je het gewenste resultaat? Er komen tal van voorbeelden en cases aan bod. Daarnaast geven we je een framework om jouw marketingplan mee op te zetten. Tot slot ga je jouw verhaalideeën verder uitwerken.

Gefaciliteerd door een journalist en/of marketing-professional

Tijdens sessie 1 en 2 ga je verhalen bedenken en uitwerken. In deze afsluitende 1-op-1 sessie geven we je feedback op je verhalen. We zorgen dat je verhaal aansprekend voor je doelgroep is én alle storytelling-elementen erin zitten. We helpen je ook met een goede kop, een sterk intro en een aansprekende vertelvorm. Je eindigt dus met concrete verhalen waarmee je direct verder kunt.

Tap op de balkjes om de inhoud van de sessies weer te geven.

Aanmelden online masterclass storytelling

Enthousiast? Meld je hieronder aan.

Nog even de praktische zaken op een rij:
Kosten voor deelname bedragen €249 excl. btw per persoon.
Data: do 28 & vr 29 mei.
We houden de groepen graag klein. Er kunnen maximaal 6 deelnemers per sessie meedoen.
Je volgt de online masterclass met je eigen device via Google Hangout.


Let op: de online masterclass gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Mocht hij niet vol zijn, dan wordt deze verplaatst naar een nieuwe datum. Uiteraard wordt je hiervan op de hoogte gesteld en kun je zelf bepalen of je je geld terug wil of meedoet in de volgende sessie.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Vragen?

Je kunt ons zo bereiken: